הנה הגענו לחלק האהוב של השיפוץ החלק האחרון והסופי עוד כמה ימים נחזור לחיים נורמליים ובעיקר בית מסודר, משופץ ונקי, כל מה שנאר לעשות זה לבחור את הפרקטים הטובים ביותר בשבילנו וסיימנו.
פשוט מאוד!
בשביל לבחור פרקטים בצורה יעילה יש לבצע כמה פעולות לפני הקנייה:
1. מדידת החדר בו יותקן הפרקט-
שלב זה מאוד חשוב כדי לחסוך בהוצאות מיותרות בקניית הפרקטים,אז בכדי למדוד את שטח החדר נעזר בסרט מדידה (מטר) ונמדוד את אורך החדר ולאחר מכן את רוחבו, מחשבים לפי הנוסחה הבאה- אורך כפול רוחב = שטח החדר במ"ר.( הוסיפו בערך 7 אחוז כדי שיהיה לפחת בחיתוך הפרקטים).
2.בחירת סוג הפרקט-
כצעד ראשון עלינו לוודא איזה סוג פרקט אנחנו רוצים בביתינו, ישנם מספר סוגים- פרקט גושני מעץ מלא , פרקט תלת שכבתי, פרקט למינציה (סינטטי), לאחר מכן נרצה לדעת איזה חברה היא המתאימה ביותר והכדאית ביותר תוך מתן דגש על רמת השחיקה ועובי הפרקט. (אני ממליץ מאוד על חברות: קרונו הגרמנית, קיינדל האוסטרית, קוויק סטפ סופר פלור ויוניק פלור) חברות אלו הם מהמובילים בתחום. לאחר מכן יש לוודא מה רמת השחיקה ועובי הפרקט שמתאים לנו ולשימוש (לדוגמא: מקום שיש בו המון דריכה למשל:סלון,מטבח,פרוסדור, חדר אורחים,עסקיים עם קהל- רצוי לפרקט ברמת שחיקה גבוהה מפרקט שיותקן בחדרים בבית ששם אין כמעט דריכה ולרוב יש הרבה רהיטים שמחסים את הפרקט) -המלצה שלי לאור המחירים הדומים ברמות השחיקה לקנות פרקט עם רמת שחיקה AC-4 בעובי 8 מ"מ.
צבע הפרקט זה החלק הקשה ביותר בבחירת הפרקט כדאי מאוד לשלב צבעים שנמצאים ברהיטים עם דגש על קונטרסט.(מומלץ להתייעץ עם בעל המקצוע בהתאמת הצבעים)
3. פנייה לספק פרקטים -
כשתפנו לקבל הצעות מחיר לקניית הפרקטים תגלו שישנם פערים במחירים אפילו באותו חברת פרקטים בדיוק בשביל לקבל את ההצעה הנכונה ביותר כדי שלא תיהיו מופתעים באמצע ההתקנה שישנם חוסרים וודאו שהמחיר כולל : פרקט שבחרתם, פנלים תואמים, ספוג המונח מתחת לפרקט ספי אלומיניום שמדביקים בכל פתח דלת, התקנה וקיצור דלתות, (כל זה לפי המידות שיש ברשותכם).
אני ממליץ לקנות אך ורק שהמתקין עצמו בא למקום העבודה כדי למדוד ולתת לכם הצעה כוללת בלי תוספות בהמשך העבודה עד שיהיה לכם פרקט בבית.
מחירי הפרקטים כולל התקנה וחומרים נלווים(פנלים ספוג ספים) נעים בין 95-200 ש"ח למטר רבוע.
מקווים שהצלחנו לעזור !!!
פרקט עידנים